fbpx

Filmska produkcija


Igrani film podazumeva filmove u kojima glumljene scene čine najveći ili najvažniji deo sadržaja, bilo da se njima predočava fikcija ili rekonstruišu stvarni događaji.

Dokumentarni film ili dokumentarac je filmski žanr koji se bavi stvarnim događajima. 

Pisanje scenarija za filmove, serije, reklame.

mali-budo-newnowmedia-koprodukcija
Mali Budo

Mali Budo je srpski igrani film iz 2014. godine, debitantsko rediteljsko ostvarenje Danila Bećkovića, koji je zajedno sa Dimitrijem Vojnovim napisao i scenario. Film je prvobitno zamišljen kao kratkometražno ostvarenje, ali kada je snimanje počelo, autorska ekipa, prezadovoljna snimljenim materijalom, odlučila je da film preraste u dugometražni igrani film.

Film je u Srbiji premijerno prikazan 22. januara 2014. na filmskom festivalu Kustendorf na Mokroj Gori, u okviru programa Novi autori, dok je bioskopska premijera bila 24. septembra 2014. godine.

 

Mali Budo


komedija

2014, 96 minuta

Newnowmedia  ko-produkcija

šajkaški-bataljo-newnowmedia-produkcija
Šajkaški bataljon

Šajkaški bataljon je bio značajna snaga rečne flote Habzburške monarhije. Ime mu je nastalo od reči „šajka“ kako su zvali čamac, a vojnici na šajkama zvali su se Šajkaši, dok su sva naselja koja su pripadala ovoj vojnoupravnoj organizaciji bila smeštena uglavnom u trouglu između Dunava, Tise i Rimskih šančeva.

Šajkaši su bili specifičan rod habzburške vojske, koji se kretao u uskim, dugačkim brodovima, poznatim kao šajke. Šajkaši su postojali mnogo pre formiranja Šajkaškog bataljona. Ove vojne jedinice su operisale na Dunavu, Tisi, Savi i Morišu.

Priča o Šajkašima prevazilazi granice lokalne istorije. Svako ko se podrobnije bavi istorijom Šajkaške, može dobiti uvid u kompletan društveni i kulturni razvoj srpskog naroda u Hazburškoj monarhiji u 18. i 19. veku. Od izuzetnog je značaja da se podsetimo graničara koji su nekoliko vekova predstavljali pravi živi bedem Evrope. Tada se nije postavljalo pitanje da li su Srbi deo Evrope. Bili su potrebni Evropi i svojom krvlju su spasili hrišćansku civilizaciju. Zato je naša namera i bila da ovim filmom odamo počast našim vrlim precima, a sa druge strane da se mi prisetimo šta smo bili u prošlosti kako bismo videli šta smo danas i šta treba da budemo u budućnosti, izjavio je nakon premijere istorijsko-dokumentarnog filma „Šajkaški bataljon“ istoričar Petar Đurđev po čijem scenariju je snimljen ovaj film.

 

Šajkaški bataljon


Dokumentarni animirano-igrani film
2013, 37 minuta

Newnowmedia produkcija

cujte-srbi-arcibald-rajs-newnowmedia-koprodukcija
"Čujte Srbi!"

Dokumentarno-igrani film "Čujte Srbi!" u produkciji "Atos medija", pokušava da osvetli ličnost dr Rudolfa Arčibalda Rajsa, jednog od najvećih prijatelja kojeg je Srbija tokom svoje burne istorije imala.
Kao istaknuti četrdesetogodišnji kriminolog dr Rajs je na poziv srpske vlade pre tačno 100 godina (septembar 1914) došao u Srbiju. Objavio je istinu o zločinima austrougarske vojske koja je do tada važila za civilizovanu armiju. Kao istražitelj ali i ratni izveštač svetom je proneo glas o stradanju i junaštvu, o ogromnim žrtvama srpske vojske i naroda. Do svoje smrti je ostao veran Srbiji, mada duboko razočaran u srpske političare.
Gorka poruka sadržana u njegovom posthumno objavljenom delu opominjuće odjekuje do naših dana. O tim odjecima, ali i manje poznatim detaljima vezanim za život i rad dr Rajsa govore istoričari, sociolozi, kriminolozi... Čedomir Antić, Slobodan Antonić, Saša Marković, Slobodan Bjelica, Dragomir Anđelković, Stanislav Sretenović, Ivan Mijatović, Dimitrios Kapadohos, Pjer Margo, Erik Sapin, Daniel Korvon, Dušan Janjić, Slavko Spasić.

U igranom delu glumac Milan Prljeta, kao narator, gledaoce vodi kroz prostore koje je tokom Velikog rata prošao i sam dr Rajs. Lik slavnog istražitelja tumači novosadski glumac Uroš Zdjelar, dok se u ulozi Nikole Pašića kao specijalni gost pojavljuje Predrag Smiljković.

Film je sniman na lokacijama u Srbiji (Niš, Beograd, Fruška gora), Grčkoj (Krf, Vido, Kajmakčalan, Solun) i Švajcarskoj (Lozana).

Trajanje filma je 80 minuta.

Producent je Đorđe Ivanov, a scenarista i reditelj Goran Vukčević.

 
Čujte  Srbi

-
Arčibald Rajs u Srbiji

Dokumentarno igrani film

2014, 80 minuta

Newnowmedia  ko-produkcija

Imate ideju za igrani ili dokumentarni film, ili seriju?
Dopustite našem timu da je razvije u profesionalno napisan scenario.

Newnowmedia, kao multimedijalna firma, nudi na jednom mestu ceo skup kreativnih i stručnih usluga za unapređenje i promociju vašeg poslovanja.

Ukoliko Vi nešto zamislite i možete to da priuštite, mi Vam možemo pomoći da to i ostvarite.

Naša snaga je u viziji gde su vreme i znanje najveće vrline, pri čemu se integracijom različitih tehnologija zadvoljavaju potrebe naših klijenta.